29/09/2022

PI Rotterdam

Poah… Vandaag bezoek gebracht bij Penitentiaire Inrichting De Schie Rotterdam. Een ” cliënt ” met 1 been. We hebben ervaringen gedeeld. Alles met elkaar een heftige dag! Dankbaar dat ik dit mocht doen.

Het bezoek aan de PI:

’s Ochtends om 06:45 vertrokken van huis. Om 09:45 kwam ik aan.  In één stuk doorgereden het was druk op de weg. Bij aankomst kwam de medewerker reclassering ook net aan op de fiets.

Nadat alle persoonlijke bezittingen in een kluisje zijn gedaan en wij ons paspoort hebben laten zien gaan we door een poortje. We worden gefouilleerd en kunnen vervolgens doorlopen. We worden binnen gelaten in een kleine kamer met een tafel en 4 stoelen. 

Na een klein poosje wordt de cliënt gebracht door 2 bewakers. Hij loopt met 2 krukken en mist 1 been. We maken kennis en ik vertel eerst mijn verhaal. Na verloop van tijd verteld hij zijn verhaal. Het contrast kan bijna niet groter. Ik ben opgegroeid in een liefdevol gezin met vader en moeder en 6 kinderen op het platteland. Zijn situatie is het tegenovergestelde. Geweld, drugs, mishandeling, …

Na 1,5 uur schud ik hem de hand en wens hem het allerbeste toe.

Rond 16:30 ben ik thuis. Dankbaar bij mijn vrouw en 6 kinderen op het platteland.. 

Dit bericht is 996 gelezen!